Haşlanmış soğan suyunun faydaları nelerdir? Soğan kürü kullananlar…
Soğanın sağlığa birçok faydası olduğu ve tıp alanında kullanıldığı bilinmektedir. Çeşitli vitamin ve mineraller açısından da güçlü olan soğan, cilt ve saç rahatsızlıklarından antibiyotiklerin etkisiyle iltihaplanmalara kadar pek çok sağlık sorunuyla uğraşanlar için adeta alternatif bir tedavi tekniğidir. şeker hastası hamile.
SOĞAN SUYUNUN FAYDALARI
-
İdrar söktürücü özelliği sayesinde idrar yollarında enfeksiyon oluşumunu engeller.
-
İyileştirici özelliği sayesinde ciltteki yara ve morluklar hızla düzelir.
-
Bağırsaklardaki bakteri ve solucan gibi sorunlar soğan suyu sayesinde iyileşir.
-
Antioksidandır ve kansere karşı koruyucudur.
-
Grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korurken bağışıklık sistemini de güçlendirir.
-
Kulak ağrılarına iyi gelir.
-
Mide asidini dengeler ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
-
Kemikleri güçlendirir ve eklem ağrılarını giderir.
-
Şekeri düzenlediği için insülin direnci olan hastalar için şifa kaynağıdır.
-
Saç dökülmesini azaltırken saçın canlılık seviyesini de arttırır.
-
Her türlü cilt problemine yeter, sivilce ve sivilceleri kurutur, cildi güzelleştirir.
-
Soğan suyu, bir grup kadın hastalıkları ve adet kanaması için çokça kullanılmaktadır.
-
Doğurganlığı ve kadınlık hormonlarını artırır.
SOĞAN KÜRÜ NASIL YAPILIR?
-
Hazırlanması oldukça kolay olan soğan kürünün kullananlara gerçekten fayda sağlaması için günlük olarak hazırlanması, taze tüketilmesi ve zamanında uygulanması gerekmektedir.
-
Soğan kürü 15 gün boyunca öğle ve akşam yemeklerinden önce birer bardak tüketilmelidir.
-
Açık kahverengi soğan ve iki bardak içme suyu ile hazırlayabileceğiniz soğan kürü yerine kesinlikle mor soğan veya beyaz soğan tercih edilmemelidir.
-
Dört modüle bölünmüş soğanın kaynar suda kaynatılmasıyla hızlı bir şekilde yapılabilen bu kür, özellikle kadınlarda sık görülen endometriozis (çikolata kisti) oluşumlarına karşı tedavi edici özelliğe sahiptir.
-
4 aydan fazla soğan kürü önerilmez. Gün içinde tüketilecek soğan kürü mutlaka taze olarak hazırlanmalıdır. Bir önceki öğünden veya günden kalan soğan kürünü tüketmemeye özen gösterin.